Sund og frisk hud

Sund og frisk hud

Ønsker du en blødere hud? Gør nedenstående trin til en del af din daglige hudplejerutine og mærk forskellen:

1. Vask ansigtet hver morgen og aften.

Brug en mild rensecreme som passer til din hudtype (fedtet, tør eller kombineret) hver morgen og aften for at fjerne olier, støv, skidt, solcreme og pollen.

2. Fugt.

Når du kommer ud af badet om morgenen, og efter du vasker dit ansigt om aftenen, kan du bruge ansigtscreme og en fugtgivende bodylotion med det samme for at binde fugtigheden i huden. Dette hjælper huden til at se og føles blød og glat, og kan også reducere synligheden af rynker.

3. Hold dig velhydreret.

Det er vigtigt at drikke vand HVER dag. God væskebalance i kroppen bidrager til at fugte huden, og vil gøre at huden beholder den bløde og glatte følelse.

4. Brug solcreme og undgå overdreven solbadning.

For at hindre for tidlig aldring, rynker og hudkræft, er det vigtigt at bruge solcreme med mindst faktor 30 hver dag du er ude, ikke bare på solrige dage.

5. Spis sundt.

Det du spiser kan have en stor indvirkning på din hud. Spis mad som er rig på omega-3 fedtsyrer, for eksempel olivenolie, laks, valnødder og mandler. Disse giver vigtige næringsstoffer til din hud som igen bidrager til at forhindre hudskader og fremme en sundere og glattere hud.

6. Eksfolier – forsigtigt.

Huden fornyer sig selv hver 30. dag. Hvis gamle celler ikke renses væk, kan de bidrage til et ”gråt” og kedeligt udseende med urenheder. Eksfoliering hjælper med at stimulere dannelsen af glat og frisk hud, og forbedrer også effekten af dine andre hudplejeprodukter. Brug endelig et mildt produkt som findes i din lokale butik, eller en ”opskrift” på en af de mange varianter man selv kan lave. Ansigtshuden kræver mild peeling, så du bør vælge et produkt med ”perler” i stedet for krystaller, som kan være for groft mod følsom hud. Huden på ryggen, hænder og fødder tåler en stærkere eksfoliering. For ansigtet vil peeling én eller to gange ugentligt normalt være nok. For kroppen kan peeling i badet gøres oftere, alt efter hvad din hud kan tåle.