Læbebeskyttelse mod solskade

Læbebeskyttelse mod solskade

Vidste du at dine læber kan blive solbrændte? Mange undgår den skarpeste sol midt på dagen og er gode til at bruge solcreme, men ikke så mange er gode til at huske solbeskyttelse til læberne.

Undgå solskader og hudkræft

Solens UV-stråler er bygget op af flere bølgelængder: UVA og UVB. UVA-stråler er specielt farlige, fordi de stråler gennem skyer og glas, og udgør 95% af solstrålingen som din hud er udsat for. Selv om de er mindre udbredt er det UVB-strålerne som er årsagen til at din hud bliver rød og solbrændt. Da begge typer stråler kan føre til for tidlig aldring af huden og kræft, anbefaler eksperterne at beskytte huden, inklusiv læberne, hver eneste dag du er i solen.

For læberne specielt, brug da en læbepomade med bredspektret beskyttelse, så den giver dækning mod både UVA- og UVB-stråler, samt solfaktor på mindst 15. Så hvis du er ude i solen, om det er sommer eller vinter, så er det tid at begynde at bruge en bredspektret SPF 15 læbepomade. Det er et nemt skridt du kan tage for at beskytte dit helbred og undgå læber med solskader.